pembe köşk istanbul / Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi) - Vikipedi

Pembe Köşk Istanbul

pembe köşk istanbul

kaynağı değiştir]

Pembe Köşk

Pembe Köşk, İstanbul’da Emirgan Korusu’nun içindeki tarihi bir köşktür. Adını köşkün renginden alır ve Osmanlı evi görünümündedir. Emirgan Korusu’nun içinde ayrıca adlarını yine köşklerin renginden alan Sarı Köşk ve Beyaz Köşk de yer alır. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Pembe Köşk günümüzde restoran olarak hizmet verir. Mekanda ayrıca düğün, toplantı, nişan gibi etkinlikler de organize edilebilir. Önce Emirgan Korusu‘nda yürüyüş yapıp daha sonra burada güzel bir kahvaltı edebilirsiniz.
Hafta sonları İstanbul’dan uzaklaşmadan şehrin gürültüsünden kaçmak isterseniz Pembe Köşk‘e gidebilirsiniz.

Pembe Köşk

Pembe Köşk Hakkında Bilgi 

Köşke üç farklı kapıdan giriş yapmak mümkündür. Kapılar, protokol kapısı, personel kapısı ve ön kapıdır. Ön girişin olduğu bölümde geniş bir salon ve salona açılan iki oda görebilirsiniz. Bu alanda ayrıca tuvalet, mutfak ve banyo da vardır. Protokol kapısının girişinde ise gizli bir oda daha bulunur. İkinci kata çıkmak için geniş ve büyükçe olan merdiven kullanılır. Bu katta yine salon ve salona açılan iki odanın dışında ara bir koridor ile ulaşılabilen 5 büyük oda ve 2 minik sandık alanı yer alır. Köşk 1878 senesinde Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa zamanında, paşalar için bir seyir terası amacıyla kullanılmıştır.
Sardunya pembesi köşkün onarımı ve restorasyonu 1982 senesinde yapıldıktan sonra 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne devredilmiştir. Belediye devraldıktan sonra baştan sonra köşkü ve çevresindeki çeşme ve mermerlerini düzenlemiştir. Cilalamadan, kapı pencere onarımına, elektrik ve kalorifer tesisatından dış cephesine kadar onarımdan geçen eser o tarihten itibaren tüm halkın faydalanabileceği bir duruma getirilmiştir. Günümüzde uygun fiyatla güzel hizmetin sunulduğu ve lezzetli yemek alternatiflerinin bulunduğu manzaralı yerlerin başında gelen sıcak bir mekan olmuştur.

Emirgan Korusu 

Pembe Köşk’le beraber diğer köşkleri bünyesinde barındıran Emirgan Korusu, boğaza hakim manzarası ile pek çok ziyaretçi ağırlayan bir park olarak büyük beğeni toplar. Yeşil ile maviyi buluşturan ve tarihi ile dikkat çeken park, içinde yer alan renkli köşkler ile dinlenme ve yemek yeme imkanı da sunar. Koru, Cumhuriyet döneminin başlarında özel bir mülkiyet olarak kullanılırken 1940’lı yıllarda kamulaştırılmış ve şehrin mülkü olarak kullanılmaya başlanmıştır. Köşkler İsmail Paşa tarafından yaptırılmıştır. Pembe Köşk ahşap kaplamalı, sardunya pembesi tonunda sıcak atmosferli bir yapıdır.

Pembe Köşk Etrafında Gezilecek Yerler 

Pembe Köşk’ü gezdikten sonra burada yemek yediyseniz çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Emirgan ve çevresinde gezebileceğiniz pek çok alternatifiniz bulunuyor. Beyaz Köşk ve Sarı Köşk listenin ilk sırasında yer alan yerler olarak karşınıza çıkıyor. Emirgan Korusu’nda bol oksijen ve yüzlerce ağaç arasında keyifli zaman geçirmeyi de unutmamalısınız. Buraya hem tek hem ailecek gelebilirsiniz. Köşklerden sonra Rumeli Feneri köyü yakınında bulunan Marmaracık Koyu’na gidip sessiz ve sakin zaman geçirebilirsiniz. Konaklama gibi bir düşünceniz varsa civardaki bungalovları ya da otelleri tercih edebilirsiniz. Telli Baba Türbesi de Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olarak gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Ziyaret edebileceğiniz yerlerden diğerleri ise Sarıyer’deki Köybaşı Caddesi üzerinde bulunan Yeniköy Sinagogu ve Türkiye’nin ilk özel müze unvanına sahip Sadberk Hanım Müzesi.
Bu arada koru etrafından çok uzaklaşmak istemiyorsanız, Emirgan Korusu’na yakın yerler arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nin de var olduğunu unutmayınız.

Emirgan Korusu Pembe Köşk Kahvaltı Fiyatları 

Emirgan Korusu’nda fiyatlar köşklere göre değişiyor. Kahvaltı fiyatlarına gelecek olursak açık büfe kahvaltı 42,5 Türk Lirası. Kahvaltı saatleri ise 09.00- 14.00 arası oluyor. Açık büfe kahvaltı tercih etmezseniz içinde beyaz Peynir, örgü peynir, eski kaşar, otlu peynir, domates, salatalık söğüş, çeşit zeytin, salam, dana rozbif, tahin, pekmez, reçel, taze kaymak, petek bal, haşlanmış yumurta, kek ve simit bulunan kahvaltı tabaklarından alabilirsiniz. Kahvaltı tabağının ücreti ise 25 Türk Lirası.

Emirgan Pembe Köşk 

Pembe Köşk düğün ve özel günlerinizi kutlayabileceğiniz yerlerin başında gelir. Köşk, Emirgan Korusu’nda bulunan 3 köşkten bir tanesidir ve burada yazın 350 kişiye kadar gruplara organizasyon hizmeti verilebilir. Ayrıca 300 kişiye kadar kokteyl yapılabilen köşk, kış döneminde ise yaklaşık 100 kişiye kadar misafire organizasyon hizmeti ya da kokteyl olanağı sunar. Kafe ve restoran olarak hafta sonu hizmet veren mekan yetkilileri ile iletişime geçerek davetleriniz için gün ayırtabilir, menü ve organizasyon fiyatları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Pembe Köşk Emirgan Telefon: 0 212 277 76 58- 0 212 229 36 68

Pembe Köşk Ulaşım 

Pembe Köşk Ulaşım

Pembe Köşk’e ulaşmak için öncelikle Emirgan Korusu’na gitmeniz gerekiyor. Yol için farklı araç alternatifleriniz mevcut.
Otobüs: Mecidiyeköy’den 29Ş, Kabataş’tan 25E, 40T ve 22RE, Zincirlikuyu’dan 40B, Taksim’den 40, 40T ve 42T hat numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Otomobil: Beşiktaş-Sarıyer Sahil Yolu’nu kullanarak, Sakıp Sabancı Müzesi’nin yanındaki tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır