doğum çatlaklarına badem yağı / Hamilelikte Çatlaklara Karşı En Etkili 7 Ürün | Vogue Türkiye

Doğum Çatlaklarına Badem Yağı

doğum çatlaklarına badem yağı

Hamilelikte çatlak, hamilelik sırasında hormonlarınızın ciltteki lifleri yumuşatarak ortaya çıkardığı pürüzlü, kızarık görüntüdür. Bebek anne karnında büyüdükçe ve cildiniz esnedikçe karnınızda çatlaklar oluşabilir. Ayrıca uyluk ve göğüs bölgesinde de çatlaklar meydana gelebilmektedir. Bu durumlar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Çatlaklar zararlı değildir ve herhangi bir tıbbi soruna neden olmazlar.

Güzellik Tüyoları İçin Tıklayınız

Çatlaklar cilt yüzeyinde gelişebilen dar, çizgi benzeri genişliklerdir. Ten renginize bağlı olarak pembe, kırmızı, mor veya kahverengi olabilirler. Mide, göğüs veya kalça çevresindeki bu pembemsi çizgiler, hamilelik sırasında hızlı kilo alınması sebebiyle kolajen ve elastin (cildinizi gergin tutan lifler) gerildiğinde ve koptuğunda ortaya çıkmaktadır.

Hamilelikte çatlak meydana geldiği dönemlerde, cildin inceldiği bölgelerde kaşınmalar meydana gelmektedir. Bebeğiniz doğduktan sonra, izler yavaş yavaş soluk yara izlerine dönüşebilir ve daha az fark edilebilir bir hale gelir. Ancak tamamen ortadan kaybolmayacaklardır.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız

Hamilelikte çatlaklar yeni oluşmaya başladıklarında bu izleri iyileştirmeniz için bir şansınız var demektir. Ancak yara izleri beyaza dönüştüğünde tedavi edilmesi son derece zordur. [1*]

hamilelikte çatlak önleyici bitkisel yağlar nelerdir?

Hamilelikte Çatlaklara Ne Sebep Olur?

Ciltte çatlaklar oldukça yaygındır ancak sadece hamile kadınlarda görülmezler. Örneğin; ergenlik döneminde, büyüme çağında kilo alırken, cilt gerilmeye başladığında da ortaya çıkabilmektedir. Çok hızlı kilo alıp vermek de ciltte çatlaklara sebep olabilmektedir.

Hamilelikte Çatlaklar Önlenebilir Mi?

Hamilelikte çatlak oluşumlarını önlemek mümkün değildir. 10 hamile kadından 9’unun vücudunda çeşitli bölgelerde çatlaklar meydana gelebilmektedir. Hamilelik döneminde kilo alımınız ortalamanın üzerindeyse, çatlaklara yakalanma olasılığınız da o kadar yüksektir. Her hamile kadın farklı şekilde kilo alır. Bu sebeple ne kadar kilo almanız gerektiğine dair resmi bir önerge bulunmamaktadır. Bu konuda sadece doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

En önemli şey, kilo alımınızı sizin ve bebeğiniz için güvenli ve sağlıklı bir seviyede tutmanıza yardımcı olacak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programıdır. Çoğu kadın hamilelikleri sırasında 10kg ile 12,5 kg arasında kilo almaktadır ancak bu kişiden kişiye değişmektedir. Hamileliğiniz sırasında düzenli şekilde kilo almak ve beslenme şekline dikkat etmek, oluşabilecek çatlakların etkisini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Hamilelikte çatlakların görünümü bazı kadınların hoşuna gitmeyebilir ve özgüvenlerini etkileyebilir. Ancak çatlaklardan rahatsız olsanız bile hamilelik döneminde kilo vermeye çalışmamalısınız. Bu sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından hiç doğru bir durum olmayacaktır.

Sizi Gün İçinde Daha Enerjik ve İyi Hissettirecek Doğal Detoks Tarifi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.

Hamilelikte Çatlak Tedavisi

İşe yaradıklarına dair kesin bir kanıt bulunmamasına rağmen, birkaç tedavi seçeneği mevcuttur;

  • Makyaj ürünleri ile çatlakları kapatmak
  • Kremler, jeller veya losyonlar kullanmak. (Piyasada satılan bu tarz ürünler kimyasal ürünlerdir ve genellikle çatlakları giderecekleri iddia edilir. Ancak çatlak oluşumunu önlemeleri ya da çatlak rengini soldurmaları pek mümkün değildir.)
  • Lazer ile çatlak tedavisi.
hamilelikte çatlak önleyici bitkisel yağlar nelerdir?

Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önlemek İçin Yapılabilecekler (İlk 3 Ay)

Hamilelik testi pozitif çıktıktan sonra, karın, bel, göğüsler ve kalçalar gibi hamilelikte çatlakların oluşma ihtimalinin en yüksek olduğu alanları nemlendirmeye başlamalısınız. Hamilelikte çatlaklar, hızlı kilo alımı sebebiyle cilt yüzeyinin hemen altındaki lifler parçalandığında oluşur. New York’ta Dermatolog olan Debra Jaliman, nemlendiricinin cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olduğunu ve vücudun genişlemeye başladığında yırtılma olasılığını azalttığını söylüyor.

Sabahları kalıcı nemlendirme sağlayan zengin içerikli kremler kullanmaya özen gösterin. Hindistancevizi yağı, karite yağı ve E vitamini içeren nemlendirici kremlerden veya yağlardan faydalanabilirsiniz. Geceleri yatmadan önce cildi besleyen yağlardan birkaç damla banyo suyunuza ekleyebilirsiniz. Böylece tüm vücudunuzu rahatlatacak ve aynı zamanda nemlendirmiş olacaksınız.

Ek Bilgi: Kilonuzu kontrol altında tutmalısınız. Çok hızlı kilo almak çatlak riskinizi arttıracaktır. Sağlıklı şekilde ve yavaş yavaş kilo almak cildinizin aşırı gerilmesini önleyeceğinden, hamilelikte çatlak izlerini minimum seviyede tutmaya yardımcı olabilir.

Hamilelikte 6. Ayda Çatlak Oluşumu

Tüm çabalarınıza rağmen hamilelikte çatlak oluşumunu önleyemediyseniz ve kırmızı çizgiler görmeye başladıysanız korkmayın. Hamilelikte çatlaklar yeni oluştuklarında tedavi edebilmek için hala şansınız var demektir. Yara izleri beyaza döndüğünde tedavi edilmesi zor olacaktır.

Bol sıvı tüketmek cildinizin nemini korumasına yardımcı olacaktır. Yumuşak bir cildin, kuru bir cilt gibi çatlak oluşturma olasılığı düşüktür. Kahve ve bunun gibi kafein içeren içecekleri tüketmeniz hamilelikte çatlak oluşma riskini artıracaktır. Kahve yerine bol su, bitki çayları ve diğer kafeinsiz sıvıları tüketerek çatlak oluşma riskini azaltmış olursunuz.

Beslenme konusunda eksikliğiniz varsa hamilelikte çatlak oluşma riski artabilmektedir. Cilt sağlığını artırabilecek besinleri tüketmek çatlakları önleme konusunda sizlere yardımcı olabilir. Yediğiniz besinlerin içerisinde bulunması gerekenler şunlardır;

  • C vitamini
  • D vitamin
  • E vitamini
  • Çinko
  • Protein
hamilelikte çatlak önleyici bitkisel yağlar nelerdir?

Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önleyen Bitkisel Yağlar

Gebeliğin kadın bedeni üzerinde yarattığı değişimler, karnın büyümesi ve vücudun kilo alması ile birlikte çatlak oluşumuna da zemin hazırlamaktadır. Bu değişimlerin kötü yan etkisi olarak kabul edilen hamilelikte çatlak problemlerini önlemek için doğal çözümler bulunmaktadır.

Çatlak oluşumunun önüne geçmek için badem yağı, hindistan cevizi yağı ve jojoba yağını birlikte kullanmanız hamilelikte çatlak oluşumunu önlemenize ve oluştuktan sonra tedavi etmenizde yardımcı olacaktır.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı cildimizin ürettiği sebum salgısına en benzer yağ olması özelliği sayesinde vücudun yaşadığı değişime kolay adapte olmasını sağlar ve elastikiyet verir. Cildin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olarak hamilelikte çatlak oluşma riskini azaltır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı içerisindeki oleik asit sayesinde hücre yenilenmesini hızlandırmaktadır. Cildin nem oranını dengeleyerek hamilelikte çatlak oluşumunu iyileştirmektedir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayınız

Badem Yağı

Tatlı badem yağı cildinizi yumuşatarak gerilme olan bölgelerin çatlamasına engel olur. Yoğun bir yağ olan badem yağı gebelik dönemlerinde sorunsuz şekilde kullanılan geleneksel bir yağdır. Bu yağlarla birlikte hamile olan kişinin tercihine bağlı olarak karışımın içerisine lavanta ya da ıtır yağları da eklenebilir. Tabii lavanta yağı ve ıtır yağının hoş kokusu ve ruhu rahatlatıcı etkisi gebe kişinin sakinleşmesini ve ruh durumunun dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

Evde Badem Sütü Yapımını Öğrenmek İçin Tıklayınız

Hamilelikte Çatlak Önleyici Doğal Yağlar Nereden Bulunur?

Karışımları düzenli olarak uyguladığınızda gebelik süreci sona erdiğinde ve bebeğinizi kucağınıza aldığınızda dert etmeniz gereken bir çatlak probleminiz de kalmayacak. Çatlak oluşumu esnasında yaşanan kaşıntı ve acı sorununu hiç yaşamamış gibi hissedeceksiniz. Jojoba, hindistan cevizi yağı ve badem yağlarının anne ve bebeğe hiçbir zararı olmadığı gibi, hamilelikte çatlak tedavisinde kullanılan bu alternatif tıp yöntemleri kadın doğum hekimleri tarafından da önerilmektedir.

Hamilelikte çatlak önleyici bu yağları, ilaçsız market mağazamızda bulabilirsiniz.

Hamilelikte çatlak ve lekelere ne iyi gelir? Çatlak kremleri işe yarıyor mu? Çatlak önleyen...

Hamilelikte çatlak ve lekelere ne iyi gelir? Çatlak kremleri işe yarıyor mu? Çatlak önleyen...

Hamilelikte çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişebilen ancak çoğu zaman genetik yatkınlıktan kaynaklanan çatlak lekeleri daha çok göbek, göğüs ve kalça bölgesinde görülür. Peki çatlak kremleri işe yarıyor mu? Hamilelikte çatlak oluşmaması için ne yapılmalı? Hamilelik çatlaklarına ne iyi gelir? Hamilelik çatlaklarına hangi yağ iyi gelir? Hamilelik çatlaklarına bitkisel formüller:

Hamilelik döneminde anne adaylarında görülen fiziksel ve ruhsal değişiklikler genelde 9 ay boyunca devam eder. Ruhsal anlamda oldukça hassas, kırılgan ve narin olan anne adaylarında fiziksel olarak, belirli bölgelerinde büyüme, hormonlardan dolayı çatlaklar ve saç dökülmesi gibi sorunlar karşımıza çıkar. Anne adaylarında bu döneme özel görülen her değişim tatlıdır, ancak bazen alınan kilolardan dolayı vücut yapısı zorlanabilir. Hormonların etkisiyle değişime uğrayan vücut yapısında en yaygın görülen değişim çatlaklardır. Hamilelik döneminde bu tarz durumların yaşanacağını duyan anne adayları çeşitli kaynaklardan araştırarak çatlak oluşumunun önüne geçmeye çalışabilir. Önlem almayan bazı anne adayları çatlak sorunuyla karşılaşmaz. Peki, hamilelikte çatlaklar neden olur? Çatlak oluşmaması için ne yapmalı? Hamilelik ve doğum çatlakları için bilinen en iyi çatlak kremleri neler? İşte yanıtı...

HAMİLELİK ÇATLAKLARI NEDEN OLUŞUR?

hamilelik çatlakları kalıcı mı?

hamilelik çatlakları kalıcı mı?

Özellikle de hamileliğin son dönemlerine doğru derinin gerilerek yırtılmasıyla oluşan çatlaklar, vücut üzerinde ilk pembe renkte karşımıza çıkar. Başlangıçta pembe olan bu renk ilerleyen zamanlarda mora ve beyaza döner. Hızlı değişen kilo durumu, doğum kontrol hapı, ergenlikteki hormon değişimleri, kortizonlu kremler çatlak yapabilir. Açık tenli kişiler, esmer tenlilere nazaran bu anlamda daha şanssızdır ve çatlağa eğiimlidir.

Hızlı bir şekilde ağırlığı değişen anne adayının elastik yapısı genişler ya da büzülür. Bu durumda çatlakların oluşumuna zemin hazırlar. Yapılan çalışmalardan kesin bir veri elde edilmese de çatlakta ana faktörün genetik yapıyla ilgisinin olduğu düşünülüyor. Sigara, aşırı şeker tüketimi ve güneş ışığı kolajen yapısını zedelediği bilinmektedir.

ÇATLAK KREMLERİ İŞE YARAR MI?

çatlak kremleri işe yarıyor mu?

çatlak kremleri işe yarıyor mu?

Çatlakları bitiren bir krem mevcut olmasa da derinin yağını ve elastikiyetini koruyarak çoğunlukla lokal kullanılan bazı ürünler çatlakların hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Yetersiz miktarda sıvı tüketimi ciltte kuruluğu ve bunun sonucunda çatlaklığı arttıracağı için su tüketimine önem verilmelidir.

HAMİLELİKTE ÇATLAK ÖNLEYİCİ KREMLERİN EVDE YAPILIŞI

hamilelik çatlakları nasıl geçer?

hamilelik çatlakları nasıl geçer?

Malzemeler:

1 fincan soğuk zeytinyağı, yarım fincan Aloe vera jeli, lavanta

Yapılışı: Yukarıda belirtilen miktarda malzemelerden aloe vera jeliyle zeytinyağını karıştırın. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı lavanta ekleyin. Brenderdan geçirdikten sonra çatlak bölgelere sürün.(Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın tarifinden...)

Malzemeler:

Tatlı badem yağı ve limon suyu

Yapılışı:

Eşit miktardaki limon suyu ile tatlı badem yağını karıştırıp çatlak problemli bölgelere nazikçe sürün.  (Güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın tarifinden...)

VÜCUTTAKİ LEKELER NASIL GEÇER? DOĞUM LEKELERİNE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Hamilelik sürecinde görülen lekeler sadece yüz ve ellerde oluşmuyor. Vücudun çeşitli kısımlarında fark edilmeyen lekelerle cilt tonuna göre daha da belirginleşebiliyor. Hızlı kilo artış sebebiyle oluşan çatlaklar doğum sonrası zayıflamaya başlayınca daha çok göze geliyor. Hamilelik sürecinde düzenli bir şekilde doğal bakımlar uygulayarak cilt lekelerin daha seyrek görülmesine ve daha az şiddetli olmasını sağlamak sizin elinizde. 

Özellikle 6. aydan sonra kilo artışları başlayacaktır ve bu süreçte karın etrafında, kol ve bacaklarda çatlaklar görülebilir. 15 kilodan daha fazla kilo alanlar ya da normal kilo artışların daha çok üzerinde kilo alan anne adaylarında 2. ya da 3. aylarda bile çatlaklar oluşabilir. Peki doğum lekelerine iyi gelen bitkisel yağlar neler?

vücuttaki lekeler nasıl geçer

vücuttaki lekeler nasıl geçer

1. DOĞAL ZEYTİNYAĞI

Hamilelik sürecinde en çok işinize yarayacak olan yağların başında gelir. Cildin nemlenmesini sağlarken yağın içerisindeki E vitamini ile cildin yenilenmesini sağlar.

2. BUĞDAY YAĞI

Hem doğum lekeleri hem de cilt yenileyici özelliklere sahiptir. Cildinizi, saçlarınızı ve zayıflayan tırnaklarınızı güçlendirir.

3. İNCİR ÇEKİRDEK YAĞI

Özellikle doğum esnasında oluşan çatlakları gidermekte oldukça etkilidir. Gençleştirici özelliği olan incir cilt maskelerinde direkt etkisini gösterir. Ayrıca gözaltı morlukları ve siyah noktaların temizlenmesinde oldukça işe yarar.

4. BADEM YAĞI

Çatlakların oluşmaması ve cildin esnekliğini kaybetmemesi açısından kullanılan yağlardandır.

Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...

İLİŞKİLİ HABER

Saraçoğlu'ndan ıhlamurla etkili zayıflama yöntemi! Ihlamur çayı nasıl yapılır? Aç karna...Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?

İLİŞKİLİ HABER

Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?Hamilelikte karın sertleşmesi neden olur? Hamileyken karın gerginliğinde 4 sebep

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte karın sertleşmesi neden olur? Hamileyken karın gerginliğinde 4 sebep

Hamileler için çatlak önleyici doğal yağlar

LEKELERİ MİNERALLİ BİR ÜRÜNLE KAPATIN

Yüzünüzdeki şişlikler ve hormonların yaratmış olduğu lekeleri sadece mineralli bir ürünle kapatabilirsiniz. Cildiniz hassaslaşır ve özen ister. Hamileyken paraben içeren kozmetik ürünlerinden kesinlikle uzak durmalısınız.

KİMYASAL BAKIM ÜRÜNLERİNDEN UZAK DURUN

Boya yaptırdığınızda, saç derinizden kolayca kanınıza karışan zararlı maddeler bebeğinizin gelişimini kötü yönde etkileyebilir. Hamilelik boyunca ve sonrasında saçlarınız için parabensiz şampuan ve saç kremlerini kullanabilirsiniz.

DOĞAL YAĞLARLA NEMLENDİRİN

Hamilelik süresince karın, kalça, göğüs gibi bölgelerin gerilmesi en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Ciltteki gerilmeleri önlemek için mutlaka yağ kullanılmalı. Vücut şampuanı yerine doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. İçerisinde alkol olan ürünler ne kadar vücudunuza değmez ise o kadar iyidir. Sabah-akşam vücudunuzun her bölgesini doğal yağlarla, bitkisel kremlerle nemlendirebilirsiniz.

Hamilelik döneminde meydana gelebilen çatlaklara karşı badem yağı, avokado yağı, kakao ve Hindistan cevizi yağı kürü kullanılmasını tavsiye ediyorum. Bu dönemde düzenli olarak kullanacağınız yağlar çatlak oluşumunu önleyecektir.

Hamileler için çatlak önleyici doğal yağlar

AVOKADO VE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE ÇATLAKLARDAN KORUNUN

Kakao yağı ve avokado yağı, özellikle karındaki çatlak oluşumuna çok iyi geliyor. Vücudunuzu yumuşacık ve pırıl pırıl yapıyor. Göbekte ne bir kaşıntı, ne bir gerilme, ne de çatlak oluşuyor. Göğüs çatlaklarında özellikle Hindistan cevizi yağını ufak masajlarla ne kadar yumuşatırsanız o kadar rahat edersiniz, özellikle emzirirken… Üstelik göğüs çatlaklarından da korumuş olacaksınız. Bacaklardaki çatlak oluşumunda da bu yağlar iyi gelecektir, kuruluk ve pul pul dökülmeler olmayacaktır.

Hamileler için çatlak önleyici doğal yağlar

ASETONDAN UZAK DURUN

Mümkün olduğunca oje, aseton gibi içeriğinde kimyasal bulunan ürünlerden uzak durmalısınız. Bol su içmelisiniz. Güzellik içten gelir, bu yüzden sık sık su içmeniz sağlıklı bir vücudun güzelliğini yansıtmanızı sağlayacaktır.

HAFTA HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ

False

Bebek sahibi olmak denilince kadınların aklına ilk gelen şeylerden biri de kendi vücutlarındaki değişimler olacaktır. Hamileliğin her hali sevimlidir, fakat bazen alınan kilolar ve değişen vücut yapısı anne adaylarını zorlayabiliyor. Bu değişimlerin en göz önünde olanı ise çatlaklardır. Birçok kadın vücutlarında çatlak olmaması için çeşitli yöntemlere başvururlar. Kimisinin hiçbir önlem almadığı halde vücudunda çatlağı oluşmaz, kimisi en pahalı kremleri kullandığı halde önleyemediğini söyler. Bazı anneler bu güzellik işaretlerini gururla taşırken, bazıları görünümlerinden pek hoşlanmazlar. Peki, hamilelikte çatlaklar neden oluşurlar? Çatlak oluşmaması için ne yapmalı?

Hamilelik Çatlakları Neden Oluşur?

Çatlakların sebeplerini anlayabilmemiz için öncelikle vücudumunuz yapısı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Vücudumuz hücre, deri ve bağ dokumuzu bir arada tutmaya yarayan kolajen ve esnekliği sağlayan elastin gibi proteinleri üretir.

●Ani kilo alıp verme,

●Hamilelik,

●Doğum kontrol haplarının kullanımı,

●Ergenlikte hormonların düzensizliği,

●Vücuttaki kortizon miktarının hormonsal veya uzun süre kullanılan kortizonlu kremler sebebiyle artması sonucu, kolajen ve elastin yapılar tedavi edilemezler. Zarara uğrarlar ve çatlak oluşumuna sebep olurlar.

Çatlak, temelinde hormonsal değişimlerin sonucunda ortaya çıkar. Tabii ki derinin aşırı veya ani genişlemesi, incelmesi de çatlakların oluşmasına bir sebeptir. Bu sebeptendir ki, hamilelikte çatlak oluşumu kadınlar arasında çok yaygındır. Cildin orta tabakası, ani kilo alınıp verildiğinde elastik yapısının ötesinde genişlemeye veya büzülmeye uğrar. Bu da deride çatlaklar oluşmasına sebep olur. Eğer cilt yavaşça genişlerse deri buna uyum sağlar.

Hamilelikte çatlaklarınsebepleri tam olarak bilinmese de çoğu araştırmalar bunun genetik yapıyla alakalı olduğunu söyler. Ayrıca zaten kilolu olan kadınların hamilelikle birlikte cildinin daha da gerilmesi gebelikte çatlağın bir başka sebebidir. Sigara kullanımı, aşırı şeker tüketimi ve güneş ışığı da kolajen yapının zarar görmesinde etkendirler.

hamilelik-catlaklari (1)

Hamilelik Çatlakları Tamamen Önlenir mi?

Çatlakların oluşma sebebini öğrendikten sonra unutmamamız gereken en önemli şeyin de genetik yapıyla da alakalı olduğunu belirtmiştik. Her insanın vücut yapısı farklıdır. Bu sebeptendir ki, vücudunuz çatlamaya meyilli ise aldığınız önlemler ancak çatlakları hafifletmeye yarayacaktır. Fakat bu demek değildir ki hiçbir önlem almayalım.

Peki, hamilelikte çatlak ne zaman başlar? Her kadın için farklı olmakla birlikte hamilelikte çatlaklar genelde son aylarda ortaya çıkar; fakat bazı kadınların 6. ayda, bazılarının son haftada , bazılarının ise doğum sonrası çatlakları oluşur. Bunlar genellikle göbek, göğüs ve kalça bölgesinde görünür.

Çatlaklar genelde kırmızı, kahverengi ve morumsu şekilde ortaya çıkan, daha sonra beyaza ya da gümüşümsü bir renge dönüşen hafif yarıklar şeklinde görünür. Önemli olan hiç çatlamadan ya da beyaza dönüşmeden müdahale edebilmektir.

Çatlak Oluşmaması İçin veya Çatlağı Azaltmak İçin Ne Yapmalı?

Eğer vücut yapınız çatlamaya müsait ise tamamen önleyemeseniz de birkaç müdahale ile çatlak görünümünü azaltabilirsiniz. Bazı vücutlarda bu önlemler hamilelikte çatlak oluşumunu engelleyebilir.

Oluşan Çatlaklar Daha Sonradan Yok Edilebilir mi?

Çatlaklar, sadece ciltte görünümü bozan deformasyonlardır. Tıbbi olarak hiçbir zararı yoktur, fakat bu görüntüler çoğu kadını rahatsız edebilir. Özellikle göbek kısmındaki doğum çatlakları, bazı kadınlarda fazla olduğundan hamilelik biter bitmez tedavi yöntemlerini araştırmaya başlarlar. Üzülerek söylüyoruz ki bu çatlaklar tam olarak tedavi edilemez, fakat bir kısmının görünümü azaltılabilir. Bunun için günümüzde yaygın olarak kullanılan lazer tedavisi vardır. Çoğu çatlağın görünümü gümüş renge döndükten sonra azalır bu da sizin daha iyi hissetmenizi sağlar.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tedaviyi hamilelik ve hatta emzirme sonlandıktan sonra düşünmektir. Bazı tedavilerin emzirme döneminde yapıldığı söyleniyor, fakat doktorunuza başvurmayı yine de ihmal etmeyin.

Hayatınızın belki de en heyecanlı, en mutlu anlarını yaşarken karşınıza tecrübe etmediğiniz bir sürü maceralar çıkacak. Bebeğinizin ilk tekmesiyle, ilk kelimesiyle ve size o mutlu yüzüyle bakışıyla vücudunuzda olan bütün değişimleri unutacak, o anın tadını çıkaracaksınız. Hamilelikte çatlak, geriye dönüp baktığınızda sizin için ufacık bir pürüz olarak kalacak. 

Hamilelik çatlakları için bitkisel çözümler makalemizi de okumak ister misiniz? 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir